Podmozivanje lanca motorne testere | Green Deal | Skip to main content
x
Podmozivanje lanca motorne testere

Podmozivanje lanca motorne testere

Podmazivanje lanca motorne testere ključan je korak za održavanje njezinog ispravnog rada i produženje životnog vijeka lanca. Evo kako pravilno podmazati lanac:

Upotreba pravog lančanog ulja:

Koristite posebno lančano ulje koje je formulirano za motorne testere. Ovo ulje je viskozno i posebno dizajnirano kako bi se održala podmazivanje lanca pod visokim temperaturama i pritiscima.

Podešavanje brzine podmazivanja:

Većina motornih testera ima mogućnost podešavanja brzine podmazivanja lanca. Ovisno o uvjetima i vrsti posla, možda ćete morati prilagoditi brzinu podmazivanja. Provjerite upute proizvođača kako biste to učinili.

Redovito provjeravajte razinu ulja:

Prije svake upotrebe i tijekom rada redovito provjeravajte razinu lančanog ulja u spremniku. Osigurajte da spremnik za podmazivanje bude dovoljno napunjen kako bi lanac bio pravilno podmazan.

Čišćenje lanca:

Prije svakog podmazivanja, očistite lanac i šinu od prašine, prljavštine i piljevine. Čist lanac omogućava bolje podmazivanje i smanjuje trenje.

Pravilna upotreba:

Držite lanac oštrim i ne preopterećujte motoru testeru. Oštar lanac rezat će efikasnije i s manjim otporom, što će smanjiti potrebu za intenzivnim podmazivanjem.

Redovno održavanje:

Periodički provodite servisiranje motorne testere i održavanje prema uputama proizvođača. Zamijenite lanac kada postane istrošen i oštrenje više ne pomaže.

Pravilno podmazivanje lanca pomaže u smanjenju trenja, sprječava pregrijavanje, produžuje životni vijek lanca i pomaže motoru testeru da radi učinkovito i sigurno.