Uslovi kupovine | Green Deal Skip to main content
x

Uslovi kupovine

Poštovani kupci,posetom ili kupovinom u on-line  prodavnici www.greendeal.co.rs prihvatate Opšte uslove prodaje koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo.

Na osnovu odredbi članova 13. i 27. Zakona o zaštiti potrošača (u daljem tekstu: zakon) Društvo za proizvodnju GreenDeal Čantavir, svoje cenjene potrošače koji kupuju proizvode putem internet stranice www.greendeal.co.rs
 

O B A V E Š T A V A

 • da Opšti uslovi prodaje definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije proizvoda ponuđene na internet stranici www.greendeal.co.rs.
 • da se prodaja proizvoda putem internet stranice www.greendeal.co.rs obavlja od strane Društva za maloprodaju GreenDeal doo Čantavir, Maršala Tita br.15, matični broj: 21500062, PIB: 111546316, tel.:+381 63 111 6759, 024 782-297 radnim danima od 07:00-19:00, subotom od 07:00-14:00, nedeljom od 07:00-12:00, e-mail za izjavljivanje reklamacije je: reklamacija@greendeal.co.rs.
 • da je prodajna cena proizvoda naznačena uz svaki proizvod sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV-om) i iste su iskazane u srpskim dinarima (RSD).
 • da se saobraznost proizvodau ugovoru isključivo utvrđuje prema svojstvima i nameni proizvoda kako je to definisano pripadajućom deklaracijom.
 • da uputstvo kako da naručite proizvode u on-line prodavnici www.greendeal.co.rs možete pogledati ovde.
 • da naručene proizvode isporučujemo preko kurirske službesamo na teritoriji Republike Srbije i to na adresu koja je ostavljena prilikom poručivanja za isporuku naručenih proizvoda, na način i u rokovima kako je to definisano ovde.
 • da potrošač proizvode koju kupuje putem internet stranice www.greendeal.co.rs plaća pouzećem gotovinski u trenutku isporuke.
 • da potrošač proizvode koju kupuje putem internet stranice www.greendeal.co.rs plaća karticom u završnoj fazi poručivanja.
 • da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI PORUDŽBINU preuzima obavezu plaćanja i preuzimanja naručenih proizvoda.
 • da za proizvode koji su poručeni putem www.greendeal.co.rs potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju. 
 • da u slučaju reklamacije proizvoda isti je dužan da pozove kurirsku službu BEX ekspress na broj telefona +38111 33 133 33 kako bi preuzeo reklamirani proizvod o trošku GreenDeal doo.
 • da kompletan sadržaj na Internet straniciwww.greendeal.co.rs kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, nazivii softver vlasništvo su GreenDeal doo i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti istih. Sve informacije dostupne na internet stranici www.greendeal.co.rs su isključivo informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Uslovi plaćanja

 • Ispod se nalazi spisak stranica koje će vam pomoći da se bolje upoznate sa uslovima kupovine u prodavnici GreenDeal.co.rs
 • Plaćanje debitnim i kreditnim karticama.
 • Vašu internet narudžbinu možete platiti putem internet prodavnice GreenDeal.co.rs  koristeći Vašu platnu karticu VISA, Maestro ili MasterCard, DinaCard, American Express, koja podržava internet plaćanje.
 • Prilikom kupovine proizvoda na našoj internet prodavnici izaberete način plaćanja Visa, Master ili Maestro DinaCard,American Express nakon čega ćete biti usmereni na 3D Secure stranicu Banca Intese, na stranici ćete imati mogućnost unosa podataka kako bi svoju internet kupovinu obavili bezbedno. Nakon unosa molimo Vas da pratite dalja uputstva na stranici.
 • Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na našu internet stranicu sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na našu internet stranicu sa informacijom o neuspelom plaćanju i imaćete mogućnost da ponovite plaćanje karticom ili da izaberete drugi način plaćanja. 

 

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Zaštita prilikom plaćanja putem interneta:

 •  Iz sigurnostnih razloga, podaci o Vašoj platnoj kartici su vidljivi samo banci kao procesoru kartica, pa se celokupan proces naplate obavlja na internet stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.
 • Opis načina zaštite poverljivih podataka o transakciji pri plaćanju platnim karticama.

Tajnost podataka Kupca zaštićena je i osigurana upotrebom SSL enkripcije.

 • Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija postupak je šifrovanja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa).
 • Navedeni način omogućuje siguran prenos informacija i onemogućuje nedopušten pristup podacima prilikom komunikacije između računara Kupca i PBZ Mycheck-out payment gateway servisa i obrnuto. 
 • Navedeni servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtuelne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. Brojevi kreditnih kartica se ne čuvanju i nisu dostupni neovlaštenim osobama.
 • Prilikom plaćanja karticom putem interneta, unos podataka o platnoj kartici se vrši na zaštićenoj stranici Banke. Poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj(kriptovanoj) formi, upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. 
 • Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.
 • Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Srbije i iskljucivo na adresu koja je navedena na korisničkom profilu.
 • Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje. 

Zamena i povraćaj robe

 • Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više različitih razloga. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža) zamena uz doplatu za neki drugi artikal.

Kupac može da vrati robu zajedno sa fiskalnim računom samo ako je GreenDeal.co.rs prodavnica pogrešila i fakturisala robu koju kupac nije naručio, rok za otpočinjanje postupka vraćanja je 24 časa od prijema robe.

 • U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu. Zato je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine ili po prijemu od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava pozivom na broj 024/782-297, slanjem e-maila na reklamacija@greendeal.co.rs, ili dolaskom u naš maloprodajni objekat u Čantaviri na adresi Maršala Tita br.15
 • Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira. Kupac je obavezan da pošalje.

-Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)

-Kopiju fiskalnog računa (da se original ne zagubi)

-Napisan na papiru razlog vraćanja (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno,...)

-Ukoliko je roba poručena preko online prodavnice poslaće nam i jednostrani odustanak od ugovora koji je dobio uz račun i robu.

 • Kupac je dužan da vrati robu GreenDeali, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio potrošača da je potrošač u obavezi da ih plati.
 • Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.
 • GreeDeal.co.rs je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak.
 • GreenDeal.co.rs može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu. Po prijemu ovako poslate robe služba reklamacija će utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povraćaj novca kupcu u skladu sa zakonskim obavezama.

Povraćaj sredstava:

 • U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, GreenDeel d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, Maestro ili MasterCard, DinaCard, American Express, metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. 

Politika kolačića:

 • Kako bi online prodavnica GreenDeal radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo njena dalja unapređenja, a u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledanja, ovaj sajt šalje vašem računaru malu količinu informacija (tzv. cookies ili kolačići). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu, ali u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti smo u obavezi da pre slanja kolačića obezbedimo vaš pristanak. Korišćenjem web sajta GreenDeal pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete da pregledate sajt, ali vam neke opcije neće biti dostupne.

Šta je kolačić?

 • Kolačić (eng. Cookie) je informacija poslata vašem računaru od strane web stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju vaše postavke za web stranicu, kao što su željeni jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet pretaživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.
 • Kolačići mogu da čuvaju širok pojas informacija uključujući i podatke o ličnosti. Ipak, ova informacija može biti sačuvana jedino ako vi to omogućite - web stranice ne mogu da dobiju pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu da pristupe drugim datotekama na vašem računaru. Zadate aktivnosti čuvanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete da promenite vaše postavke internet pretraživača da možete sami da birate da li hoćete da zahteve za čuvanje kolačića odobrite ili odbijete, izbrišete sačuvane kolačiće automatski pri zatvaranju internet pretaživača i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

 • Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete da dopustite čuvanje kolačića na vašem računaru. Cookie postavke mogu da se kontrolišu i konfigurišu u vašem web pretraživaču. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći da koristite neke od funkcionalnosti sajta Greendeal.

Šta su privremeni kolačići?

 • Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se sa računara po zatvaranju internet pretraživača. Pomoću njih web mesta skladište privremene podatke, poput stavki u korpi za kupovinu.

Šta su stalni kolačići?

 • Stalni ili pripremljeni kolačići ostaju na računaru nakon zatvaranja programa internet pretraživača. Pomoću njih web mesta skladište podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da nećete morati da se prijavljujete prilikom svake posete određenom mestu. Stalni kolačići ostaće na računaru danima, mesecima, čak i godinama. 

Šta su kolačići prve strane?

 • Kolačići prve strane dolaze sa web mesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web mesta mogu da čuvaju podatke koje će ponovo koristiti prilikom sledeće posete tom web mestu. 

Što su kolačići treće strane?

 • Kolačići treće strane dolaze sa reklama drugih web mesta (kao što su pop-up ili druge reklame) koje se nalaze na web mestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mesta mogu da prate korišćenje Interneta u marketinške svrhe

Da li greendeal.co.rs koristi kolačiće?

 • Da, s primarnim ciljem kako bi vam naš sajt omogućio bolje korisničko iskustvo i jednostavnije korišćenje naše online prodavnice.  

Koje kolačiće koristi greendeal.co.rs?

 • Koje kolačiće koristi Greendeal.co.rs?
 • Kolačić „cookie-agreed” - Ovaj kolačić čuva informacije o odabiru korisnika u vezi kolačića. Kolačić se postavlja nakon što korisnik započne interakciju sa sajtom.
 • Kolačić Google analitika - GreenDeal koristi Google analitiku koju nudi Google, Inc. ("Google"), koji koristi kolačiće kako bi analizirao kako korisnici koriste ovaj sajt. Ovi kolačići "pamte" aktivnosti korisnika na stranicama i način komunikacije sa sajtom.GreenDeal sajt koristi;Google Analytics modul.
 • Kolačići za društvene mreže - Ovi kolačići se postavljaju od strane modula/plugina za društvene mreže (na primer Facebook "like" dugme, ili Messenger Chat) za pružanje ili poboljšanje sadržaja na sajtu, oglašavanje, analitiku i/ili istraživanje tržišta.
 • Dodatne informacije oko isključivanja kolačića
 • Postoji nekoliko web stranica za isključivanje skladištenja kolačića za različite servise, a više informacija možete dobiti na sledećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/.
 

Način plaćanja:

GreenDeal.co.rs online prodavnica vam omogućava nekoliko načina da platite željene proizvode. Mi se trudimo da vam omogućimo sve načine plaćanja koji su danas dostupni kako biste imali što veću mogućnost izbora. Trenutno možete birati između 3 načina plaćanja.

1. Plaćanje pouzećem

Ovaj način plaćanja birajte u tom slučaju, kada želite da vaš paket bude plaćen gotovinom prilikom preuzimanja od kurirske službe
U slučaju kupovine pouzećem, vaše narudžbe poslate radnim danima (ponedeljak – četvrtak) do 10 časova isporučujemo narednog dana, petkom predate do 10 časova najkasnije u ponedeljak, dok narudžbe kreirane tokom vikenda isporučujemo u utorak naredne nedelje. 


2. Plaćanje uplatom na račun

Prilikom kupovine uplatom na račun iznos koji morate platiti, unapred se uplaćuje na bankovni račun broj 160-600000082177091 koji se nalazi kod Banca Intesa, Beograd.
Vaše naručene proizvode šaljemo tek onda, ukoliko se vaše uplate na našem računu pojave do 10 časova, tj. kada se vidi elektronska transakcija. Ukoliko je transakcija međubankarska tj. vaš račun nije u Banca Intesa banci to znači da ćemo uplatu videti tek naredni dan i paket možemo poslati dan kasnije.


3. Plaćanje karticama

Ovaj način plaćanja birajte u tom slučaju, kada želite da vaš paket bude plaćen prilikom procesa kupovine na našem sajtu
Svoju narudžbinu možete platiti koristeći VISA, Maestro ili MasterCard, DinaCard, American Express platnu karticu. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.
Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu banke Intesa koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Niti jednog trenutka podaci o vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. 


Isporuka i poštarina:

 • Naš glavni cilj je zadovoljan kupac. Trudimo se da svim kupcima što pre dostavimo proizvod ali i brinemo o svakoj pošiljci i pravovremeno obaveštavamo o eventualnim promenama. 
 • Rok isporuke je od 5 do 15 radnih dana. Svi artikli sa sajta nisu dostupni u svakom momentu te se rok isporuke može podužiti. U slučaju da nemamo na lageru poručene artikle, obavestićemo Vas putem mejla i na telefon koji ste ostavili prilikom poručivanja.
 • Lepo Vas molimo da kod robe većih dimenzija prilikom preuzimanja pomognete kuriru koji je zadužen za Vašu pošiljku. Često je fizički nemoguće da jedna osoba izvadi paket iz kombija pa Vas molimo za razumevanje. Pomoć kuriru u slučaju kabastire robe je obavezna. Isporuka naših proizvoda kurirskom službom se vrši na terotoriji R. Srbije bez Kosova.
 • Za poručene proizvode naplaćuju se dodatni troškovi isporuke koji se automatski dodaju na iznos Vaše porudžbine.

Dostava:

 • Dostavljanje robe se vrši na kućnu adresu putem kurirske službe. 
 • Sva poručena roba je upakovana u adekvatnu ambalažu kako ne bi došlo do oštećenja prilikom transporta. Robu pakujemo u kartonske kutije, providne folije ili ambalažu kurirske službe (za manje pakete).
 • Molimo Vas da paket posle prijema i plaćanja obavezno otvorite i proverite da nije došlo do nekih oštećenja prilikom transporta. Ukoliko se to desi, odmah prijavite kuriru koji će potom napraviti zapisnik kako bismo mogli u najkraćem mogućem roku nadoknaditi štetu! 


Izjava o konverziji:

 • Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Vaše prihvatanje ovih uslova:

 • Korišćenjem ovog sajta, prihvatate ovu politiku. Ako se ne slažete sa ovom politikom, molim Vas da ne koristite naš sajt. Korišćenje sajta nakon objavljivanja promena u ovoj politici će se smatrati kao Vaše prihvatanje tih promena. 

GreenDeal doo zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Opštih uslova prodaje.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi sa ovom politikom privatnosti, prakse sajta ili vašom interakcijom sa ovim sajtom, kontaktirajte nas na:
GreenDeal doo
www.greendeal.co.rs
Maršala Tita br.15
24220 Čantavir, Srbija

t: +381 24/782-297 

e-mail: info@greendeal.co.rs