Korisne informacije | Green Deal Skip to main content
x

Korisne informacije

Tečnog đubriva za cveće

Kada je u pitanju odabir tečnog đubriva za cveće, važno je izabrati proizvod koji sadrži hranljive sastojke potrebne za zdrav rast i cvetanje biljaka.

Đubrivo za orhideje

Orhideje imaju specifične potrebe kada je u pitanju ishrana, pa je korisno koristiti đubrivo koje je formulirano kako bi zadovoljilo njihove specifične zahteve.

Opalo Lišće

Kada imate opalo lišće u vrtu, postoji nekoliko korisnih stvari koje možete uraditi umjesto da ga jednostavno bacite.

Pravo seme trave za prelep travnjak

Prelep zeleni travnjak je san svakog vlasnika bašte. Prilikom projektovanja zelene površine, prvo je važno razjasniti kako će se ona koristiti u budućnosti i koja vrsta travnjaka je poželjna.

Kako treba očistiti filter za bazena

Sistem filtera je srce bazena kroz koje prolazi voda u bazenu, tako da se može očistiti od svih ostataka i prljavštine, tako da je bazen uvek kristalno čist.

Zašto đubriti svoj travnjak tokom leta?

Mnogi vlasnici kuća primenjuju đubrivo u proleće kako bi pripremili svoje travnjake za sezonu. Ali ignorišu prednosti letnjeg đubrenja, koje može biti ključni korak u obezbeđivanju lepog travnjaka.

Bolesti travnjaka

Bolesti trava izazivaju gljive koje su sveprisutne na otvorenom. Bolesti se mogu pojaviti svuda, bez obzira na uslove rasta.

Malčiranje trave

Mnogi ljudi se pitaju da li možemo da koristimo pokošenu travu kao malč u bašti. Kratak odgovor je da, ali pre nego što uđemo u to, vredi razjasniti koje opasnosti to nosi.

Benzinske kosilice

Najbolje benzinske kosilice su raznovrsne, jednostavne za upotrebu, izdržljive i efikasne.

Električne kosilice

Za vlasnike manjih parcela, električne kosilice su često pogodne za redovno održavanje travnjaka. Takođe su jeftiniji i tiši od benzinskih.

Zeolit u bašti

Postoje materijali za poboljšanje zemljišta koji poboljšavaju strukturu i mehanički sastav zemljišta na prirodan način bez ugrožavanja životne sredine.

Sadnja krompira

Krompir je ukusno povrće bogato hranljivim materijama i vitaminima.Iako se na rafovima prodavnic

Zemlja za cveće

Vredi znati da vrsta zemljišta ima veliki uticaj na razvoj i stanje gajenih biljaka.Prilikom izbo

Nega sobnih biljaka

Sve biljke imaju iste uslove života: svetlost, temperatura, voda, hranljive materije i vazduh (nj